Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}
Unge muslimske stemmer
Om tro og ekstremisme
Sveinung Sandberg , Jan C. Andersen , Tiffany L.U. Gasser , Marius Linge , Idil A.A. Mohamed , Samah A. Shokr & Sébastien Tutenges (red.)
Innhold Info Referanse
De som kommer til orde i denne boka er den moderate majoriteten av unge norske muslimer. De reflekterer om deres personlige tro, religiøse praksis, gruppetilhørigheter og særlig om synet de har på ekstreme bevegelser.

Slik får vi en rikere forståelse av den motstanden mot jihadisme som er vanlig blant norske muslimer - omfanget, styrken, grunnene og engasjementet. Boka tar samtidig for seg at det er store forskjeller blant «vanlige» muslimer når det gjelder fortolkninger av islam, og at det er kamp mellom moderate og mer ekstreme strømninger om definisjonene av grunnleggende begreper og fortellinger. En rød tråd i boka er at det ikke nødvendigvis er politiet, kommunene eller andre offentlige instanser som er frontlinjen for bekjempelse av ekstremisme. Voldelig jihadisme bekjempes daglig i muslimske miljøer, og en viktig del av dette er kampen mellom forskjellige fortolkninger av islam.  

Boken ble først utgitt i 2018.Se alle videoene til prosjektet her.
Sveinung Sandberg

Sveinung Sandberg er utdannet sosiolog og er professor ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi, Universitetet i Oslo. Han forsker særlig på terrorisme, marginalisering, vold, maskulinitet, illegale rusmidler og sosiale bevegelser.

Jan C. Andersen

Jan Christoffer Andersen er vitenskapelig assistent ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi ved Universitetet i Oslo. Han har en master i kriminologi fra Universitetet i Oslo og har skrevet om IS-propaganda på nett.

Tiffany L.U. Gasser

Tiffany Linn Utvær Gasser er vitenskapelig assistent ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi, Universitetet i Oslo. Hun har en master i sosialantropologi fra Universitetet i Oslo og har skrevet om muslimske konvertitter i Buenos Aires.

Marius Linge

Marius Linge er vitenskapelig assistent ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi, Universitetet i Oslo. Han har en master i historie og internasjonale relasjoner fra Universitetet Saint-Joseph i Beirut og har i en årrekke skrevet om Islamnet og salafisme i Norge.

Idil A.A. Mohamed

Idil Abdi Abdulle Mohamed er vitenskapelig assistent ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi ved Universitetet i Oslo. Hun har en master i rettsosiologi fra Universitetet i Oslo og har skrevet om forholdet mellom innvandringslovgivning, politikk og media.

Samah A. Shokr

Samah Ali Shokr er vitenskapelig assistent ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi ved Universitetet i Oslo. Hun har en master i konflikt, sikkerhet og utvikling fra King’s College London og har skrevet om marginalisering av palestinske flyktninger i Libanon.

Sébastien Tutenges

Sébastien Tutenges er utdannet antropolog og sosiolog fra Universitet i København. Han er post.doc. på Institutt for kriminologi og rettssosiologi ved Universitet i Oslo. Forskningsinteressene hans er særlig ungdom, alkohol, gatekultur og ekstremisme.

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon