Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Sekulariseringens dialektikk

Jürgen Habermas (f. 1929) regnes ofte som en av de mest innflytelsesrike filosofene i dagens verden. Han har vært professor i filosofi i Heidelberg og professor i filosofi og sosiologi i Frankfurt a. M. på 1960-tallet, direktør ved Max Planck-instituttet (til 1983) og professor i sosialfilosofi og historiefilosofi i Frankfurt a. M. fra 1983 til han ble pensjonert i 1994. Habermas har et svært omfattende og internasjonalt anerkjent forfatterskap med vekt bl.a. på utvikling av teori om kommunikativ handling, teori om sannhet og kunnskap, diskursteori om moral, politikk og jus. I de senere årene har han også drøftet naturalisme og religion.

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon