OM TIDSSKRIFTET
Teologisk tidsskrift publiserer vitenskapelige artikler innenfor teologi og tilgrensende fagfelt på norsk. Tidsskriftet er også åpent for bidrag skrevet på de øvrige skandinaviske språkene, og i gitte tilfeller på engelsk.
Fra 2017 utgis alt innhold i
Teologisk tidsskrift med åpen tilgang
(open access) og under Creative Commons-lisensen
CC-BY-NC 4.0.
INNLEVERING AV MANUS
Før du sender inn ditt manuskript til redaksjonen ber vi om at du leser forfatterveiledningen nøye, og sjekker at:
- forfatteropplysningene er fullstendige
- antall tegn med mellomrom ikke overskrider maksimumsgrensen
- noter er ført i henhold til veiledningens standard
- et kort abstrakt og nøkkelord på engelsk og norsk/svensk/dansk er inkludert
Manuskripter sendes til redaksjonen per e-post for vurdering:
teologisk.tidsskrift@gmail.com.
KRAV TIL ARTIKLER
Artikler som sendes til
Teologisk tidsskrift, kan ha et omfang på mellom 30.000 og 50.000 tegn med mellomrom.
Manuskriptet skal inneholde følgende:
- Tittel (norsk og engelsk)
- Norsk sammendrag, maks 100 ord
- Engelsk sammendrag, maks 100 ord
- 3–5 nøkkelord på norsk og engelsk
- Selve manusteksten
- Nummererte noter, organisert som fotnoter
- Nummererte figurer og tabeller
REFERANSER
a) Henvisning til et sted i en
bok gjøres slik (evt. serie angis i forkortelse): Karin Bornkamm,
Christus – König und Priester: Das Amt Christi bei Luther im Verhältnis zur Vor- und Nachgeschichte (BHT 106; Tübingen: Mohr Siebeck, 1998), 67f., 78–80.
b) Bidrag i en
antologi oppgis slik: Peder Borgen, «Militant proselyttisme og misjon», i
Ad Acta: Studier til Apostlenes gjerninger og urkristendommens historie (red. R. Hvalvik og H. Kvalbein; Oslo: Verbum, 1994), 9–26. Vises det til et bestemt sted i bidraget, føres det i parentes til slutt: … 9–26 (20).
c) Artikkel i
tidsskrift: Bruk tidsskriftets fulle navn og oppgi ev. DOI-kode (som klikkbar URL) til slutt: Harald Hegstad, «Dåpen som hendelse og prosess»,
Teologisk tidsskrift 6 (2017): 176–94 (178),
DOI:
https://doi.org/10.18261/issn.1893-0271-2017-03-02. Heftenummeret oppgis bare dersom hvert hefte pagineres separat, f.eks.
Nytt norsk kirkeblad 41, nr. 2 (2013): 3–7.
d)
Avisartikler: Jon Magne Lund, «Til gagn for NRK»,
Vårt Land, 11.2.2014.
e) For
nettstedsinnhold, med eller uten navngitt forfatter, oppgis helst nettsidens (oppdaterings)dato: «Dahl, Myrseth og Lalim går videre», www.kirken.no/?event=dolink&FamID=387844, 29.1.2014. Er siden ikke datert, angis dato for sitering/besøk.
Senere henvisninger til samme publikasjon gis i kortform, f.eks. Hegstad, «Dåpen», 188f. Forkortelsene «f.», «ibid.» og «idem» kan brukes; unngå imidlertid «op. cit.» og «ff.». Henvisninger til (klassiske) kilder settes i parentes i hovedteksten, f.eks. (Cicero,
Nat. d. 1.1–3), og med angivelse av tekstutgave i en note.
DOI-referanser
Referansene skal alltid inkludere DOI (digital object identifier) for kilder som har dette. DOI skal være en klikkbar URL og plasseres til sist i referansen. Hvis du er usikker på hva DOI-koden til en referanse er, eller om en DOI-kode finnes, kan du gjøre et raskt søk etter tittel, forfatternavn osv. på
http://search.crossref.org/
SITAT I TEKSTEN
Artiklene bør forholde seg til kildene på originalspråket. Sitater fra andre språk enn engelsk, dansk og svensk skal som en hovedregel suppleres med oversettelser til norsk. Både tekstutgaver og eventuelt moderne oversettelser skal derfor oppgis.
SPESIALTEGN
Gresk og hebraisk gjengis fortrinnsvis med gresk og hebraisk font (unicode). Alternativt kan det translittereres etter reglene for «general-purpose style» i
The SBL Handbook of Style.
TABELLER, FIGURER OG ILLUSTRASJONER
Disse nummereres fortløpende.
Alle tabeller, figurer og illustrasjoner som benyttes i manuskriptet må være tillatt å publisere open access. Dersom det ikke er forfatteren selv som har laget figuren, skal navnet på tegner eller fotograf oppgis i figurteksten. Forfatteren innhenter selv tillatelse til bruk av tidligere trykte illustrasjoner. Illustrasjoner må ha oppløsningsgrad på minst 300 dpi.
PUBLISERINGSETIKK
Redaksjonen er opptatt av at det som publiseres i tidsskriftene, er av høy faglig kvalitet og følger internasjonale etiske standarder for vitenskapelig publisering. Tidsskriftet følger retningslinjene til
Committee of Publication Ethics (COPE).
VURDERINGSPROSESSEN
Bidrag som sendes inn til
Teologisk tidsskrift, må ikke være under vurdering noe annet sted.
Fagfellevurdering: Redaksjonen praktiserer ekstern fagfelleordning med dobbel anonym vurdering og minimum to uavhengige fagfeller. Redaksjonen foretar en første vurdering av alle innkomne manus før eventuell ekstern fagfellevurdering igangsettes.
Forfatter får tilbakemelding på e-post fra redaksjonen etter at manuskriptet har vært til fagfellevurdering. Forfatter vil i den forbindelse informeres om artikkelen godkjennes som den er, godkjennes med mindre revisjoner, godkjennes med større revisjoner eller refuseres. Hvis redaksjonen ber om revisjoner vil forfatter få en frist for dette.
Dersom manuskriptet godkjennes for publisering vil forfatter motta en førstekorrektur som en pdf-fil vedlagt en e-post før publisering. Det skal kun rettes opp korrekturfeil og ikke foretas endringer i teksten i forhold til godkjent manuskript (omredigering, ny tekst etc.).
Forfatter vil motta lenke til artikkelen når den er publisert.
ETTER PUBLISERING
Teologisk tidsskrift er et vitenskapelig tidsskrift med åpen tilgang
(open access). Det vil si at det er gratis tilgjengelig for alle og finnes kun digitalt på internett. Alle artikler publiseres i overenstemmelse med
Creative Commons-lisensen CC BY-NC 4.0. Forfatteren beholder opphavs- og utgivelsesretten til egen artikkel, uten restriksjoner. Samtidig får alle andre retten til å lese, laste ned, kopiere, skrive ut, søke i eller lenke til fulltekstversjonen av artikkelen.