Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Arbeid som recovery-strategi

Work as recovery strategy

f. 1967

Høgskolelektor, Høgskolen i Østfold


f. 1972

Førsteamanuensis, Høgskolen i Østfold


f. 1951

Professor, Høgskolen i Østfold

I denne artikkelen belyses prosjektet Pedalen sykkelverksted. Pedalen er et tiltak hvor målet er å legge til rette for arbeidstrening for personer med psykiske lidelser og/eller rusproblemer. Artikkelens problemstilling er: Hvordan kan arbeidstrening belyses som recovery-strategi? Gjennom tolv kvalitative intervjuer med ansatte og ledere konkluderer vi med at tilbudet som gis ved «Pedalen» sykkelverksted kan fremstå som en recovery-strategi. Artikkelen argumenter for at det bør etableres flere arbeidsplasser eller arbeidstiltak med sikte på å legge til rette for personlig recovery blant mennesker med psykiske lidelser og /eller rusproblemer.

Nøkkelord: recovery, arbeidstrening, psykiske lidelser og/eller rusproblemer

The study describes vocational work in an ordinary workplace for people with mental health problems or alcohol/drug problems. The aim for this study is to explore in what ways such work can be interpreted as a personal recovery strategy for people with mental health problems or drug problems. The study is based on 12 qualitative interviews with managers and workers placed in an ordinary workplace. The article argues that work in ordinary workplaces for people with mental health problems or drug problems can lead to personal recovery.

Keywords: recovery, vocational work, mental health problems or drug problems
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon