Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Det tar en landsby å oppdra et barn - Oppvekstmiljøets betydning for enslige mindreårige flyktningers navigering mot opplevelsen av psykisk helse og resiliens

f. 1953

Master of philosophy in health promotion. European track. Psykiatrisk sykepleier, Avdeling for helsefag, Høgskulen på Vestlandet

siv.forde@hvl.no

Sammendrag

Artikkelen beskriver oppvekst og livssituasjonen til enslige mindreårige flyktninger i Norge. I min studie fra 2005 om flyktningbarn og resiliens, beskriver fem tenåringer sine opplevelser som flyktningbarn, og hvordan oppveksten og livet i asylmottak påvirker deres psykiske helse og veivalg. Deres opplevelser sammenliknes med situasjonen for enslige flyktningbarn i dag, og artikkelen peker på betydningen av et vennlig oppvekstmiljø for barnas psykiske helse, deres navigering videre i livet og for samfunnet for øvrig.

Nøkkelord: enslige mindreårige flyktninger, resiliens, psykisk helse, navigering, oppvekstmiljø, empowerment

Abstract

The article describes living conditions of separated and unaccompanied minor refugees in Norway. In my study from 2005 about refugee children and resilience, five teenagers described their experiences as refugee children, and how life in refugee centers affects their mental health. Their experiences are compared to the situations of unaccompanied refugee children today, and point to the significance of a friendly environment for development of mental health and the process of resilience.

Keywords: unaccompanied minor refugees, separated refugee children, resilience, mental health, environment, empowerment
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon