Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Kunst mod ensomhed - på museum

nelli@besked.tdcadsl.dk

f. 1951

Ph.d., MNS, RN (master of nursing science, sygeplejerske). Forskningslektor, University College Zealand

Sammendrag

Denne artikel omtaler et recovery og inklusionsprojekt på Storm P. Museet i Danmark. Projektet var et samarbejde mellem museet og forfatteren. Målgruppen var borgere med psykosociale udfordringer, som var interesseret i at skabe egen kunst og evt. deltage i arbejdspraktik på museet. Der blev gennemført fokusgruppeinterviews midtvejs og til slut for at få viden om, hvordan deltagerne oplevede deltagelse i projektet. 17 deltagere ud af 24 gennemførte, og 3 indgik i arbejdspraktik på museet. 10 deltagere har fortsat et fællesskab om at tegne sammen på museet og arrangerer selv udstillinger af deres værker.

Nøkkelord: kunst, ensomhed, mental helse, humor, museum

Abstract

This article deals with a recovery/inclusion project at the Storm P. Museum in Copenhagen. The project took place in collaboration between the museum and the author. The target group consisted of socio-mentally troubled citizens with an interest in art creation and the possibility of joining a working practice at the museum. Halfway through and ultimately, focus group interviews were carried out to gain knowledge about how the participants experienced the process. Of the initial 24, 17 fulfilled participation in workshops, and three of them joined a working practice at the museum. Ten participants sustain a drawing group at the museum and they arrange independent exhibitions of their art production.

Keywords: art, loneliness, mental health, humor, museum
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon