Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Prosjekt Drømmeanlegget: Fagutvikling gjennom møter med kunst

f. 1964

Tidligere kulturansvarlig, Avdeling for barn og unges psykiske helse (ABUP), Sørlandet Sykehus HF

aasen.heidi@gmail.com

f. 1959

PhD, tidligere forsker, Avdeling for barn og unges psykiske helse (ABUP), Sørlandet Sykehus HF

Siri.Softestad@gmail.com

  • Side: 72-80
  • Publisert på Idunn: 2015-03-12
  • Publisert: 2015-03-12

Sammendrag

Terapeuter som skoleres i psykoterapeutisk behandling av barn og unge, dyktiggjøres hovedsakelig i tilnærminger som krever kognitiv aktivitet og verbal kommunikasjon. Mange har imidlertid erfart at en del barn har begrenset utbytte av samtaleterapi. De trenger andre prosesser for å finne ordene som uttrykker deres tanker og følelser.

   Avdeling for barn og unges psykiske helse (ABUP) ved Sørlandet Sykehus ønsker å utvikle terapeutiske tilnærminger som inkluderer ulike typer uttrykks- og kontaktmidler som supplement til samtaleterapi. I denne artikkelen presenteres Prosjekt Drømmeanlegget, hvor terapeuter ble invitert til fagutvikling på et personlig og profesjonelt plan gjennom bruk av kunst og kreativitet.

Nøkkelord: fagutvikling, kunst og psykisk helse, samarbeid mellom terapeuter og profesjonell kunstner

Abstract

Therapists educated in the field of child and adolescent mental health are most often trained in approaches that require cognitive activity and verbal communication. Some children, however, have limited benefit from participating in conversation therapy. They need other processes to identify the words that express thoughts and feelings.

   The Department of Child and Adolescent Mental Health at Sørlandet Hospital wants to develop approaches that include different forms of expression and communication as supplements to conversation therapy. We present The Dream Facility Project, where therapists took part in development on a personal and professional level by using art expressions and creativity.

Keywords: professional development, art and mental health, cooperation between therapists and professional artists
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon