Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Bidrag til en ny praksis? - Utvikling og forskning i psykisk helsearbeid ved Universitetet i Agder i perioden 2008–2013

f. 1948

Førstelektor i psykisk helsearbeid, Institutt for Psykososial Helse. Universitetet i Agder

erna.ulland@uia.no

anders.j.w.andersen@uia.no

f. 1965

Førsteamanuensis i folkehelsevitenskap, Institutt for Psykososial Helse, Universitetet i Agder

f. 1954

Professor i psykososial helse, Institutt for Psykososial Helse, Universitetet i Agder

inger.b.larsen@uia.no

  • Side: 4-16
  • Publisert på Idunn: 2015-03-12
  • Publisert: 2015-03-12

Sammendrag

Universitetet i Agder arbeider med psykisk helsearbeid innen både utdanning og forskning. Dette prosjektet har hatt som mål å analysere forskningen innen psykisk helsearbeid. Det er benyttet en kvalitativ innholdsanalyse. Funnene viser at a) psykiatriens historie gir grunnlag for å forstå mennesker som er blitt betraktet som marginaliserte, på en ny måte – ontologi, b) ulike kunnskapsgrunnlag for forståelse av helse og lidelse er nødvendig – epistemologi, og c) nye måter å møte mennesker på er inspirert av historiekunnskap og ulike kunnskapsgrunnlag – praktisk arbeid.

Nøkkelord: psykisk helsearbeid, utdanning, forskning, implementering, praksis

Summary

The University of Agder is working on community mental health in both education and research. The aim of this project was to analyze the research in community mental health. A qualitative content analysis has been worked out. The findings show that the researchers have a) studied history to be able to understand marginalized people in a different way – ontology, b) different sources of knowledge to understand health and illness are necessary – epistemology and c) inspired by knowledge of history and different knowledge perspectives, new ways of relationships between service users and professionals are suggested – practical work.

Keywords: community mental health, education, research, implementation, practices
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon