Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Statlige reformer og lokal iverksetting – hva betyr det for psykisk helsearbeid?

f. 1949

Professor, Høgskolen i Oslo.

helge.ramsdal@hiof.no

  • Side: 328-337
  • Publisert på Idunn: 2013-12-03
  • Publisert: 2013-12-03

Artikkelen foretar en sammenlikning av Opptrappingsplanen og Samhandlingsreformen basert på en analyse av de styringsinstrumenter de to reformene anvender. Basert på denne analysen blir de to reformene vurdert i forhold til utfordringer for psykisk helsearbeid. En konklusjon er at Samhandlingsreformen betegnes som en «retningsreform». Det innebærer at den fremstår som mer fragmentert, kompleks og dialogisk enn Opptrappingsplanen, men viderefører mål og prinsipper for utviklingen av psykisk helsearbeid som ble lansert der. Det kreves imidlertid et sterkere fokus på de utfordringene en står overfor for målgruppene for psykisk helsearbeid, og det foreslås at det organiseres en samlet, helhetlig og sterkere koplet strategi for psykisk helsearbeid innenfor rammene av Samhandlingsreformen.

Summary

Helge Ramsdal

Local Implementation of State Reforms – Implications for mental health work

This article compares two Norwegian health reforms: the Escalation Plan (1998 – 2009) and the Coordination Reform (2012). The paper analyses the steering instruments employed by each reform, where after the two reforms are evaluated in terms of the challenges posed by the idiosyncrasies of mental health work. One conclusion is that the Coordination Reform is characterized by being more fragmented, complex, and dialogic, all the while the targets of the reform are similar to the Escalation Plan concerning mental health services. In the Coordination Reform there is consequently a need for stronger focus upon mental health work. The conclusion is that a more unified, comprehensive and coherent strategy should be developed for these services within the framework of the Coordination reform.

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon