Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Kroppsliggjorte omsorgspraksiser på omsorgsinstitusjon

Cecilie Basberg Neumann: Førsteamanuensis i sosiologi ved Institutt for sosialfag, HIOA. cecilie.neumann@hioa.no

Temaet for denne artikkelen er å utforske det kroppsliges betydning for miljøterapeuters omsorgsutøvelse overfor små barn som bor på omsorgsinstitusjoner i regi av barnevernet. Jeg har vært opptatt av å undersøke hva det er miljøterapeuter gjør når de gir omsorg til små barn på institusjon, eller mer spesifikt; hva det er, om noe, ved denne omsorgen som gjør at den kan kalles god omsorg og godt omsorgsarbeid. Dette «noe» ser ut til å henge sammen med det kroppsliges plass i den praktiske omsorgsutøvelsen, det vil si miljøterapeutenes kroppslige tilgjengelighet og sensitive tilstedeværelse i sin omsorgsutøvelse overfor barna.

Nøkkelord: Omsorg, omsorgsinstitusjon, kroppslighet, små barn

Abstract

The aim of this article is to draw attention to the meaning of embodiment in care practices with small children living in residential child protection institutions named care institutions. I have been interested in understanding what good care practices may be, starting from an exploration of what child protection workers do, when they provide care for children in residential institutions. Relatedly, I ask what it is, if anything, that justifies the labelling of their activities as good care and good care work. I believe that good care practices for young children have a lot to do with social workers willingness to sensitive and embodied interaction with the children.

Keywords: care, institutions, physical presence, small children
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon