Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Forskningsprosjekt: Mellom rett og følelse. Strafferettssystemets håndtering av befolkningens rettsfølelse

cand.jur., PhD, er forsker ved Det Juridiske Fakultet, UiB og chefkonsulent, Rigsadvokaten (orlov). Han forsker i komparativ straffeprosess, rettssosiologi, og har nylig gjennomført et større empirisk forskningsprosjekt om tillit og rett. Tilknyttet forskningsprosjektet «Strafferettssystemets funksjonalitet».

har mastergrad i rettsvitenskap, UiB, fra 2014. Tidligere vitenskapelig assistent ved UiB, og er for øyeblikket ansatt som forskningskoordinator tilknyttet forskningsprosjektet «Strafferettssystemets funksjonalitet» ved Det juridiske fakultet, UiB.

professor i rettsvitenskap ved Det juridiske fakultet, UiB. Juris Dr ved Det juridiske fakultetet i Lund, Sverige, 2008, med avhandlingen EU, staten och rätten att straffa: problem och principer för EU:s straffrättsliga lagstiftning. Er prosjektleder for forskningsprosjektet «Strafferettssystemets funksjonalitet». E-post: Linda.Groning@uib.no

er førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet, UiB. Doktorgrad i erstatningsrett, med grensefelt mot strafferett, i 2008 med tittelen Skadelidtes egenseksponering for risiko. Siden 2011 administrativ leder for prosjektet Strafferettsystemets funksjonalitet, og forsker i prosjektet i 2014.

  • Side: 215-232
  • Publisert på Idunn: 2016-05-18
  • Publisert: 2016-05-18
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon