Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Forskningsprosjekt: Mellom rett og følelse. Strafferettssystemets håndtering av befolkningens rettsfølelse

professor i rettsvitenskap ved Det juridiske fakultet, UiB. Juris Dr ved Det juridiske fakultetet i Lund, Sverige, 2008, med avhandlingen EU, staten och rätten att straffa: problem och principer för EU:s straffrättsliga lagstiftning. Er prosjektleder for forskningsprosjektet «Strafferettssystemets funksjonalitet». E-post: Linda.Groning@uib.no

er førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet, UiB. Doktorgrad i erstatningsrett, med grensefelt mot strafferett, i 2008 med tittelen Skadelidtes egenseksponering for risiko. Siden 2011 administrativ leder for prosjektet Strafferettsystemets funksjonalitet, og forsker i prosjektet i 2014.

har mastergrad i rettsvitenskap, UiB, fra 2014. Tidligere vitenskapelig assistent ved UiB, og er for øyeblikket ansatt som forskningskoordinator tilknyttet forskningsprosjektet «Strafferettssystemets funksjonalitet» ved Det juridiske fakultet, UiB.

cand.jur., PhD, er forsker ved Det Juridiske Fakultet, UiB og chefkonsulent, Rigsadvokaten (orlov). Han forsker i komparativ straffeprosess, rettssosiologi, og har nylig gjennomført et større empirisk forskningsprosjekt om tillit og rett. Tilknyttet forskningsprosjektet «Strafferettssystemets funksjonalitet».

  • Side: 215-232
  • Publisert på Idunn: 2016-05-18
  • Publisert: 2016-05-18
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon