Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Myter og realiteter om kvinnelige rådmenn

er sykepleier, sosiolog og ph.d-stipendiat ved NTNU, avdeling for sosiologi og statsvitenskap med et prosjekt om neoliberale organisasjoner og topplederdiskurser med fokus på kjønn. Han er for tiden engasjert ved Høgskolen i Vestfold.

uhlmann@broadpark.no

  • Side: 124-138
  • Publisert på Idunn: 2013-07-09
  • Publisert: 2013-07-09

KS sitt sentralstyre vedtok i 2005 å arbeide for lik kjønnsfordeling blant kommunale rådmenn. Det ble satt en tidsramme på 10 år for å nå målsetningen. En konsulentrapport basert på datamateriale fra KS sitt eget register førte til en feiloppfatning av situasjonen. Konsulentrapporten konkluderte med så høy turnover på kvinnelige rådmenn at videre arbeid med å rekruttere kvinner ble ansett som meningsløst. Kvinnene sviktet som toppledere gjennom å si opp like fort som de ble ansatt. Innsatsen med å rekruttere kvinnelige rådmenn ble lagt ned på bakgrunn av dette. Artikkelen viser at tolkningen av situasjonen var feil og at det ikke var kvinnene som sviktet.

Myths and realities about female municipal chief administrative officers

The central board of KS decided in 2005 that one main goal for the organization was, regarding the position as municipal chief administrative officer, to achieve an equal distribution between sexes at the end of 2015. A consultant report based on statistical data from KS`s own database, the PAI-register, concludes with the following: The municipal chief administrative officers are mainly men, women are rarely employed and those who are have a high turnover. The report stated that women who are hired mostly quit after an unusual short period of time in the position. The report concluded, on this basis, that further efforts to facilitate getting women employed as municipal chief administrative officers would be meaningless. My article questions the accuracy of the statistical data in KS own database, and thereby the findings in the consultant’s report. My article compares the statistical data from KS with numbers from another source. I also highlight the negative results they entail to women who are both planning to apply as well as those who already have applied for the position as municipal chief administrative officer.

Keywords: Woman, municipal chief administrative officer, sex, gender, gender inequality, work, employment, inaccurate data records.
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon