Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Kartografier og geografier - Noen utfordringer for transnasjonal kjønnsforskning

professor

Institutt for sosiologi, statsvitenskap og samfunnsplanlegging Universitetet i Tromsø

halldis.valestrand@uit.no

  • Side: 18-39
  • Publisert på Idunn: 2011-03-29
  • Publisert: 2011-03-29

Kartografisk retorikk eller konkrete kartleggingspraksiser? «Kartografier» og andre romlige og geografiske begreper dukker ofte opp som en slags selvinnlysende metaforer i transnasjonal kjønnsforskning. Mange bruker ordene, men de defineres og diskuteres sjelden. Hvor kommer de fra? Hva slags nivåer, empirisk og metateoretisk, befinner man seg egentlig på? Og ikke minst, kan det være mulig å konstruere feministiske alternative kartografier?

Cartographies and geographies: some challenges for transnational feminist research

The use of geographical/ cartographic concepts in transnational feminist studies seems to continue and this article is a review and discussion of how such concepts, often uncritically, are transferred from geography and cartography. It argues that the route travelled by these concepts often passes through postcolonial texts and that the translation processes need to be scrutinised more than they presently appear to be. The article gives a short overview of cartography as a masculine realm, in which feminists have more recently begun to apply GIS technology in non-controlling ways, before looking at some aspects of governance and territory.

Keywords: Geographical concepts, transnational feminism, post-colonialism, feminist cartography, textual translations
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon