Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Tobarnskull møter stua full? Innvandreres fødselstall i norsk offentlig diskurs

Spendiat Høgskolen i Nord-Trøndelag, Røstad 7600 Levanger

E-post: guro.k.kristensen@hint.no

Institutt for tverrfaglige kulturstudier NTNU 7491 Trondheim Tlf.: 90 72 88 41

E-post: guro.kristensen@hf.ntnu.no

Dagens norske kvinner forventes å føde i gjennomsnitt 1,9 barn. Innvandrere har litt andre reproduksjonsmønstre enn befolkningen forøvrig. I denne artikkelen undersøker Guro Korsnes Kristensen hvordan disse forskjellene omtales i norsk offentlighet i dag, og om det i beskrivelser av reproduksjonspraksiser kan identifiseres konstruksjoner av et «norsk» fellesskap, og utgrensing, rangering og hierarkisering av eventuelle andre «ikke-norske».

A full dozen or two-child families? Immigrant birth rates in Norwegian public discourse

Today’s Norwegian women give birth to an average of 1.9 children. Immigrants have slightly different reproductive patterns from the general population. This article examines how these differences are addressed in Norwegian public life. I argue that it is possible to identify constructions of a «Norwegian» community, and potential exclusion, ranking and hierarchization in relation to it in public discourses on reproduction.

Keywords: Nation, immigration, reproduction, gender equality, public discourse, post colonialism.
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon