Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Valgomat for byråkrat

 • Side: 48-49
 • Publisert på Idunn: 2015-09-23
 • Publisert: 2015-09-23

Det er valgår. Foran oss ligger uker og måneder med roser på t-banen, gamle menn med partiskjorter og selfiestang og mengder med valgflesk i form av ballonger, grillmat og lovnader om et nytt og bedre liv. For alle.

 

Byråkratene går også ei spennende tid i møte. I hvert fall om man skal tro enkelte partiers valgprogrammer. Og det er det ikke helt opplagt at man skal. Som Norges mest generaliserte og kritiserte og ifølge enkelte partier, overflødige arbeidsgruppe, kan det likevel være lurt å stemme riktig under årets kommunevalg. Om ikke annet for at flere stemmer gir mer jobb til byråkratiet. En stemme er et minuttsverk mer, som Erna Solberg pleier å si.

Ta vår store valgomat, som forteller deg hva DU bør velge om DU også vil ha jobb i framtida.

Spørsmål 1: Hva er det viktigste i livet ditt?

 1. Kommunen. Fylkeskommunen. Og Landbruksdirektoratet.

 2. Folk flest.

 3. Måloppnåelse i forhold til indikatorene i forhold til virkemiddelapparatet.

 4. Fagbevegelsen. Fagbevegelsen. Fagbevegelsen.

 5. At ikke alle skal glemme meg.

 6. Vet ikke.

Spørsmål 2: Hva er ditt livsmotto?

 1. Hand i hand i hand

 2. Good journey!

 3. Frihet i forhold til enkeltmennesket.

 4. Det e like fint å jobbe som å danse.

 5. Opp alle jordens bundne treller!

 6. Nå er det nok, Per Sandberg!

Spørsmål 3: Hva syns du om turister?

 1. Det er viktig at dette landet klarer å produsere nok kortreist ost og surmelk, så folk som kommer langveisfra kan kjøpe det. Bærekraftig landbruk FTW!

 2. Dette landet drukner i turister. Hver dag. Det er et overgrep mot alle menneskerettigheter og snart bør noen sentrale kabinettspørsmål stilles.

 3. Turister bør hjelpes der de er. Vi bør sende Børge Brende med skip til Japan for å utrede muligheten for å bygge en opera og grave ut noen fjorder der.

 4. Det samme som SV. Eller bare på liksom, da.

 5. Alle turister må komme til Norge. Her kan de få gratis vegansk, glutenfri, økologisk kost fra Gunnhild Stordalen og losji og softis fra mannen hennes.

 6. Koselig det.

Spørsmål 4: Hva syns du om rushtidsavgiften?

 1. Alle traktorer burde få forkjørsrett i våronna.

 2. Flott at Ryan Air har gjort denne valgfri.

 3. Alle biler som koster under en halv million, burde pålegges denne avgiften, som også burde være med på å finansiere alle billån knytta til bærekraftige Teslaer.

 4. Vent litt, vi må bare spørre LO om en uavhengig vurdering.

 5. Alle som ikke har minst to sykler med dertil hørende sykkelhjelm, burde ta seg en bolle.

 6. Er den miljøvennlig? I så fall er vi selvfølgelig for.

Spørsmål 5: Hvor bør egentlig markagrensa gå?

 1. Den bør være uendelig. Akkurat som på Toten og i Toscana.

 2. Grensa går ved Sverige. Ærlig talt.

 3. Like nord for Bergen.

 4. Vest for Akerselva.

 5. Ved Arbeiderpartiet.

  Resultat:

  Flest 1-ere:

  Du er en klassisk Senterpartivelger og du går ei fin framtid i møte. Særlig hvis du er reindrifts- eller landbruksbyråkrat eller bor i en kommune med færre enn 1000 innbyggere. Da er det forresten ikke annet å gjøre enn å stemme Senterpartiet, siden de er de eneste som stiller liste.

  Flest 2-ere:

  Du er en klassisk FrP-velger. Og det er en trygg vei å gå for deg som byråkrat. Ingen partier gir landet så mye papirarbeid i form av høringer, ingen setter i gang så mange folkeavstemninger.

  Hvis du mener det er flott at Ryan Air har gjort rushtidsavgiften valgfri, så er du sannsynligvis Fremskrittsparti-velger.

  Flest av 3:

  Du er en Høyre-velger med Børge Brende som ditt åndelig forbilde. Ingen kan bruke virkemiddelapparatet på samme måte som deg, ingen har et hjerte som banker like sterkt for resultatstyring som deg, og ingen kan som deg se ut fra de riktige indikatorene om staten Norge har oppnådd sine mål.

  Flest av 4:

  Du er en ekte sosialdemokrat med et hjerte som banker for fellesskapet, for offentlig sektor og for et klarspråk alle utenom Jonas Gahr Støre kan forstå. Einar Gerhardsen har lagt sin hånd over arbeidsplassen din, og som AP-velger vet du at offentlig sektor alltid vil bestå.

  Flest av 5: Du er trolig en SV/MDG/Rødt-velger. Du drømmer om et liv der du kan skrive utredninger om farene ved nydyrking av myr, om feministisk sykkelpolitikk for alle som sykler fra og til heldagsskolen med ungene og revolusjon med usikker grad av bevæpning. Som god byråkrat kan du begynne med å slå partiene sammen, før de blir så små at ingen husker å stemme på noen av dem.

  Flest av 6: Du blir aldri helt enig med deg sjøl og bør stemme på et av støttepartiene. Da er du også sikra ei framtid som byråkrat der du får skrive referat fra forhandlingsmøter om alt fra plastposer til båtflyktninger, og innimellom kan du bli skikkelig sinna på Per Sandberg. I arbeidstida. Sterke jobbmuligheter for kirkebyråkrater og byråkrater som ikke aner hva de står for.

  Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon