Kunstneren som presenteres i dette nummeret heter Ida Næss Wangen (1977) og er fast fotograf for Stat & Styring . Hun avsluttet 3-årig fotografiutdanning i 2007 ved Queensland College of Art (Australia) med fordypning i Photojournalism og Visual Culture .

Bildene som presenteres i Stat & Styring er 4 av 10 bilder fra serien ”Abandoned” som i hovedsak tar for seg forlatte eiendommer/ institusjoner. Serien forsøker å fange stemninger og historier om stedenes fortid gjennom fravær og forfall. Inspirasjon er hentet av fotografer som Peter Marlow, Annie Hogan og Paul Sewell.

Ida Næss Wangen debuterte med kollektivutstillingen Juvenarte i 2007 på Norsk Design og Arkitektur- senter (DogA). Juvenarte er en årlig kulturmønstring for norske kunststudenter i utlandet, og var i 2007 juryert av bl.a. fotograf Knut Bry.

Medlem av Forbundet Frie Fotografer og Norsk Journalistlag.