Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Sink or swim? - Håndtering av maskulinitet og intimitet i herrefotball

NTNU

Nord universitet

Norsk sammendrag: Artikkelen drøfter hvordan maskulinitet uttrykkes og håndteres i gutte- og herrefotball. Gjennom en analyse av både forskningsbidrag og populærkulturelle bøker, er målet å vise hvordan en ortodoks form for maskulinitet i noen grad synes å ha blitt videreført også i en tid som generelt kjennetegnes av at det er åpnet nye rom for alternative maskuliniteter. Dette kan kaste lys over hvorfor seksuelle minoriteter fortsatt i svært liten grad er synlige i herrefotball. Artikkelen belyser dette med eksempler som varierer både i tid, nivå og geografi.

Nøkkelord: idrett, maskulinitet, herrefotball, intimitet

Sink or Swim? Masculinity and intimacy in men’s football

The article discusses how masculinity is expressed in boys’ and men’s football. Through an analysis of both research and popular culture books, the aim is to demonstrate how orthodox masculinity (to some extent) seems to have been maintained in men’s football, in spite of a general societal trend of more room for alternative and inclusive masculinities in social fields. The analysis in this article may shed light on why sexual minorities are still heavily under-represented in men’s football. The article considers empirical examples varying in both time, sporting level and geography.

Keywords: sport, masculinity, men’s football, intimacy
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon