Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Mistillitens migrasjon: Europeisk sør-nord-mobilitet i kjølvannet av krisa

Sosiologisk institutt, Universitetet i Bergen

Tema for artikkelen er den nye europeiske sør–nord-migrasjonen. Den empiriske analysen er basert på dybdeintervjuer med noen av dem som har reist fra Spania til Norge etter kriseåret 2008. Artikkelen viser at sør–nord-migrasjonen i kjølvannet av krisa er mer enn en desperat flukt fra arbeidsledighet i hjemlandet. Den vidtrekkende mistilliten til det politiske systemet og følelsen av en dyptgripende håpløshet i hjemlandet er viktige migrasjonsfaktorer i tillegg til jobbmuligheter for dem som kommer til Norge.

Nøkkelord: Europa, krise, migrasjon, Spania

Migrants of disillusion: European South–North mobility in the wake of the crisis

By drawing on narratives provided by Spanish migrants in Norway this article enquires into the recently re-established migration route from southern to northern Europe in the wake of the economic crisis. The analysis establishes that this migration flow cannot be reduced to a desperate flight from unemployment and economic problems in Spain. Rather, in addition to labour market possibilities in Norway, disillusion with Spanish politics and society are cited as core motivations to migrate by a majority of the interviewees who left Spain in the wake of the current economic crisis.

Keywords: European crisis, south-north migration, Spain, Norway
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon