Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Diskriminering i arbeidslivet - Resultater fra randomiserte felteksperiment i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim

Fafo, NTNU

Høgskolen i Oslo og Akershus

Universitetet i Oslo

Fafo

Politihøgskolen i Oslo

Ved hjelp av randomiserte felteksperiment undersøkes utbredelsen av diskriminering i arbeidsmarkedet i fire byer: Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. Felteksperimentene er basert på likelydende jobbsøknader med typisk pakistansk og typisk norsk navn, og responsen fra arbeidsgiverne dokumenterer systematisk forskjellsbehandling i favør av søkere med norsk navn, men forskjellene er mindre enn en tidligere norsk studie fant. I motsetning til vår utgangshypotese fant vi noe mindre diskriminering i Stavanger, Bergen og Trondheim enn i Oslo, men forskjellen er relativt liten og ikke statistisk signifikant.

Nøkkelord: Diskriminering, arbeidsmarked, felteksperiment, minoriteter

Discrimination in the labor market Results from randomized field-experiments in Oslo, Stavanger, Bergen and Trondheim

Building on randomized field-experiments in the Norwegian labor market this study documents the prevalence of discrimination in four Norwegian cities: Oslo, Stavanger, Bergen and Trondheim. Using a typical Pakistani name and a typical Norwegian name we have sent identical job applications to publically advertised jobs, and the call-backs from the employers’ reveal systematic discrimination in favor of the applicants with Norwegian name, yet the overall level of discrimination is lower than found in a previous study. Contrary to our expectations, we found less discrimination in the cities outside Oslo, yet the differences are small and not statistically significant.

Keywords: Discrimination, labor market, field experiment, ethnic minorities.
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon