Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}
Sosiologisk tidsskrift
{{article.articleTitle}}
{{article.articleSubTitle}}
Vitenskapelig publikasjon
av , & {{contributor.name}}
Publisert {{article.publishDate}} (Side {{article.pageFrom}}-{{article.pageTo}}) (Side {{article.pageFrom}})
Vis flere
Sosiologisk tidsskrift publiserer artikler basert på empirisk sosiologisk forskning samt teoretiske og metodologiske arbeider.Tidsskriftet bringer også anmeldelser av ny faglitteratur og er et forum for  debatt og kommentar, først og fremst om faglige spørsmål men også om forholdet mellom sosiologi og samfunn.

Tidsskriftet er vitenskapelig og praktiserer fagfellevurdering av artiklene. 

Sosiologisk tidsskrift utgis av Universitetsforlaget med støtte fra Nasjonalt tidsskriftkonsortium for humaniora og samfunnsvitenskap og i samarbeid med sosiologi-instituttene ved de norske universitetene, og Norsk sosiologforening. Også enkelte andre avdelinger ved universiteter og høyskoler bidrar økonomisk. I tillegg til sosiologer retter tidsskriftet seg også mot forskere, lærere og studenter innen beslektete samfunnsvitenskapelige fag.

Medlemmer av Norsk sosiologforening får tidsskriftet inkludert i medlemskontingenten.

Sosiologisk tidsskrift utkommer kvartalsvis. Bidrag fra svenske, danske og engelskspråklige forfattere publiseres vanligvis på originalspråket.

Siste årgang av Sosiologisk tidsskrifts ble utgitt i 2016. Tidsskriftet er nå videreført i det nye Norsk sosiologisk tidsskrift.

Sist publiserte

Mest lest siste 30 dager

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon