Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}
Søkelys på arbeidslivet
Søkelys på arbeidslivet (Norwegian Journal of Working Life Studies) er et vitenskapelig tidsskrift som fra og med 2016 utgis med åpen tilgang (open access). Det vil si at det er gratis tilgjengelig for alle og finnes kun digitalt på internett. Alle artikler publiseres i overenstemmelse med Creative Commons-lisensen CC BY-NC 4.0.

Det er et vitenskapelig tidsskrift som henvender seg til forskere, utredere, saksbehandlere og beslutningstagere innenfor næringsliv, forvaltning og partene i arbeidslivet.

Tidsskriftet utkommer tre ganger i året (ett dobbeltnummer og to enkeltnumre) og formidler forskning om arbeidslivet i Norge og Norden. Viktige tema er arbeidslivsrelaterte spørsmål som sysselsetting, lønn, arbeidsforhold, utdanning og forholdet mellom arbeid og familieliv.

Vekten ligger på empiriske studier av både kvalitativ og kvantitativ karakter, men tidsskriftet utgir også kommentar- og debattartikler, bokanmeldelser og kunnskapsoversikter på arbeidslivsrelaterte tema. Vitenskapelige artikler blir vurdert av en eller flere fagfeller for å sikre det faglige nivået.

Tidsskriftet eies av Institutt for samfunnsforskning og utgis med støtte fra Arbeids- og sosialdepartementet.

Til og med 2006 var tidsskriftet kjent som Søkelys på arbeidsmarkedet, men fra 2007 skiftet det navn til Søkelys på arbeidslivet, blant annet for å signalisere en bredere tilnærming til området. Samtidig gikk man fra to til tre utgivelser per år. Fra 2010 overtok Universitetsforlaget utgiveransvaret.

Som forfatter beholder du opphavs- og utgivelsesretten til din egen artikkel, uten restriksjoner. Samtidig gir du alle andre retten til å lese, laste ned, kopiere, skrive ut, søke i eller lenke til fulltekstversjonen av artikkelen din. Tidsskriftet krever ingen vurderings- eller publiseringsavgifter.
Redaktører:
Ragni Hege Kitterød
Kjersti Misje Østbakken

Redaksjon
Harald Dale-Olsen
Marjan Nadim
Julia Orupabo
Marte Strøm
Elisabeth Ugreninov

Redaksjonens adresse:
Institutt for samfunnsforskning
Postboks 3233 Elisenberg
0208 Oslo

E-post:
spa@samfunnsforskning.no

Redaksjonsråd
Marianne Nordli Hansen
Knut Røed
Kjell Vaage
Gro Mjeldheim Sandal
Torberg Falch
Gry Agnete Alsos
Anne Britt Djuve

Sist publiserte tidsskrifter

Mest leste artikler

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon