Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Innenfor utenfor? Norsk koordinering med EU i FNs sjøfartsorganisasjon IMO

(f. 1979), PhD i statsvitenskap (Oslo, 2012) Sektorleder oppvekst og kultur (konst.), Hurdal kommune Skrevet som universitetsstipendiat på ARENA Senter for Europaforskning, Universitetet i Oslo. E-post: christer.gulbrandsen@gmail.com

  • Side: 206-227
  • Publisert på Idunn: 2013-10-11
  • Publisert: 2013-10-11

Selv om Europautredningen i 2012 innebar et kvantesprang i vår kunnskap om Norges forhold til EU, så finnes det fortsatt områder vi vet for lite om. Et av disse er hvordan Norges koordinering med EU i ulike internasjonale organisasjoner foregår. I denne artikkelen presenteres empirisk materiale om Norges koordinering med EU i FNs sjøfartsorganisasjon IMO, og forfatteren anvender dette og relevant litteratur om EUs interne koordinering i internasjonale organisasjoner til å foreslå 11 spørsmål det kan være nyttig å stille når man skal kartlegge Norges koordinering med EU.

Nøkkelord: Eus utenrikspolitikk, EØS-avtalen, norsk utenrikspolitikk, EUs utenrikspolitikk, forholdet Norge–EU

In or Out? Norway–EU Coordination within the IMO

Even though the Norwegian government report on the 2012 EEA Agreement («Europautredningen») was a great leap forward in terms of our knowledge of Norway’s relationship with the EU, there are still subject areas we know too little about. One is how Norwegian coordination with the EU in international organizations is conducted. This article presents empirical material on Norwegian coordination with the EU in the International Maritime Organization. Using these, as well as relevant literature on EU coordination in international organizations in general, the author raises 11 potentially useful questions concerning the empirical landscape of Norway–EU coordination in international organizations.

Keywords: EU Neighbourhood policy, EEA Agreement, Norwegian foreign policy, EU external affairs, Norway–EU relations
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon