Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Realisme som biologisme

Fridtjof Nansens institutt

(f. 1974), ph.d., er seniorforsker ved Fridtjof Nansens institutt (FNI). Blant hans siste utgivelser er: «The Politics of Security and International Law in Norway’s Arctic Waters» (sammen med Øystein Jensen) i Polar Record, Vol 46, 2010; Hva forsvarer Norge? Det norske forsvarets møte med en ny virkelighet, doktoravhandling, Universitetet i Tromsø 2009; Småstat og energistormakt: Norges sikkerhetspolitiske rolle i nord (2008, sammen med Geir Hønneland og Leif Christian Jensen).

  • Side: 391-410
  • Publisert på Idunn: 2005-02-14
  • Publisert: 2005-02-14
Innenfor den realistiske forskertradisjon står den nyttemaksimerendeaktør i stor grad fram som det sentrale analyseobjekt. Aktørers maktsøken etableres som den essensielle forklaringsvariabel eller det grunnleggende prem ...
NOK 149,-
Kjøp digital artikkel
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon