Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}
Norsk statsvitenskapelig tidsskrift
Norsk statsvitenskapelig tidsskrift publiserer bidrag innen politisk teori og metode, offentlig politikk og administrasjon, komparativ politikk og politisk atferd, samt internasjonal politikk. Tidsskriftet er en vitenskapelig publiseringskanal på nivå 1 i Universitets- og høgskolerådets oversikt over publiseringskanaler. 

Artiklene skal reflektere bredden i den statsvitenskapelige forskningen i Norge, og tidsskriftet er derfor åpent for ulike tematiske bidrag basert på forskningsresultater, oversiktsartikler, kommentarer og debattinnlegg. Gjennom bokanmeldelser holdes leserne orientert om ny litteratur.

Tidsskriftet mottar også artikler og ideer til temanumre. Retningslinjer for temanumre finner du her.

Norsk statsvitenskapelig tidsskrift utgis av Universitetsforlaget i samarbeid med Norsk statsvitenskapelig forening. Tidsskriftet ble etablert i 1985 og har siden den gang vært medlemstidsskriftet til Norsk statsvitenskapelig forening. 

Norsk statsvitenskapelig tidsskrift utkommer kvartalsvis og publiserer på norsk, svensk og dansk.

Tidsskriftet kårer hvert år den beste artikkelen i foregående årgang, og prisen er oversettelse og publisering i World Political Science Review. Les mer om prisen og tidligere vinnere her.

Fra og med 2017 utgis tidsskriftet med åpen tilgang (open access).

Kvalitetsvurdering

Tidsskriftet praktiserer «dobbelt blind» fagfellevurdering, hvor verken fagfellene eller forfatteren kjenner hverandres identitet. I tillegg vurderes artiklene av redaksjonen, og endelig avgjørelse om publisering foretas av ansvarlig redaktør.

Indeksering

Tidsskriftet er indeksert og søkbart i følgende baser
  • SHERPA/RoMEO
  • Google Scholar
  • Primo Central Index (Ex Libris) / Oria
  • The Summon Service (ProQuest)
  • Ebsco Discovery Services
  • WorldCat Lokal (OCLC)
Tidsskriftet krever ingen vurderings- eller publiseringsavgifter.
Redaktører
Marcus Buck, UiT - Norges arktiske universitet
Synnøve Jenssen, UiT - Norges arktiske universitet

Redaksjonssekretær
Beate Steinveg

Redaksjonsråd
Lauri Karvonen
Drude Dahlerup
Hilmar Rommetvedt
Erik Oddvar Eriksen
Øyvind Østerud
Per Lægreid
Anne Mette Kjær
Hans-Kristian Hernes

Kontakt

Norsk statsvitenskapelig tidsskrift
v/Beate Steinveg
UiT - Norges arktiske universitet
Institutt for sosiologi, statsvitenskap og samfunnsplanlegging
Postboks 6050 Langnes
9037 Tromsø

E-post: redaksjonen.nst@hsl.uit.no
(Gjeldende fra og med 2017-årgangen)

Norsk statsvitenskapelig tidsskrift er et vitenskapelig tidsskrift med «gull» åpen tilgang (open access). Det betyr at det er gratis tilgjengelig for alle på internett, uten noen form for betalings-, registrerings- eller innloggingsbegrensninger.

Alle artikler i tidsskriftet publiseres i overenstemmelse med Creative Commons-lisensen CC BY-NC 4.0. Det betyr at alle fritt kan lese, laste ned, kopiere, skrive ut, søke i eller lenke til den fullstendige og ferdig bearbeidede teksten. Bruken er begrenset til ikke-kommersiell aktivitet, og rettigheter til bruk ut over dette skal innhentes fra forfatter(ne) og eventuelt andre opphavsmenn tilknyttet innholdet i artikkelen. 

Sist publiserte tidsskrifter

Mest lest siste 30 dager

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon