Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Behov for avanceret klinisk sygepleje i Norden - Sygeplejelederes perspektiv

Master in Clinical Healthcare, APN, RN, University College of Southeast Norway, jonvorj@gmail.com

PhD, MNSc, RN, Professor, University College of Southeast Norway, and Åbo Akademi University, Finland Lisbeth.Fagerstrom@hbv.no

Formålet med studiet var at beskrive sygeplejelederes opfattelse af behovet for avanceret klinisk sygepleje (AKS) til ældre i primær sektor i Norden samt indholdet og organisatoriske forudsætninger for nye AKS modeller i ældreomsorgen. Metode: Kvalitativt design og semistruktureret interview blev udført med fem ledere i fire nordiske lande. Resultaterne er analyseret ifølge Kvale og Brinkmanns indholdsanalyse. Resultaterne er præsenteret i fire hovedkategorier med tilhørende underkategorier. Sygeplejeledere vurderer, at ældreområdet har behov for øget faglig kompetence, omorganisering og nye sygeplejemodeller. Sygeplejeledere må gøre det nødvendige forarbejde til strategisk integrering af AKS i ældrepleje.

Nøkkelord: Avanceret sygepleje, kvalitativ indholdsanalyse, lede forandring, omorganisering, sygeplejeledelse, ældreomsorg

Need for advanced practice nursing of older persons in the Nordic region. Nursing leaders’ perspective

The purpose of the study was to describe nursing managers' perception of the need for advanced practice nursing (APN) to older persons in primary healthcare in the Nordic region and the content and organizational preconditions for new APN models for elderly care. Method: Qualitative design and semistructered interview was conducted with five managers in four Nordic countries. The results are analyzed according to Kvale and Brinkmann's content analysis. The results are presented in four main categories with 11 subcategories. Nursing leaders assess that there is a need for increased professional competence, reorganization and new nursing models. Nursing leaders must do the necessary groundwork for the strategic integration of APN in elderly care.

Keywords: Advanced nursing, eldercare, lead change, nursing leadership, qualitative content analysis, reorganization
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon