Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Perspektiver på profesjonsspråk om matematikkundervisning

Perspectives on the professional language of mathematics teaching
Dosent i matematikkdidaktikk, Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Østfold

Selv om det er stor enighet om at et profesjonsspråk er viktig for lærere, ser det ikke ut til å være like stor enighet om hva et slikt profesjonsspråk kan bestå av, eller hvilken betydning det kan ha. I denne diskusjonsartikkelen rettes blikket mot profesjonsspråk om matematikkundervisning. Det diskuteres hvordan matematikklæreres profesjonsspråk om matematikkundervisning kan se ut, og hvilken betydning det kan ha i tilknytning til faginnholdet, elevene og undervisningsarbeidet, og hvordan et profesjonsspråk kan utvikles.

Nøkkelord: Matematikkundervisning, profesjon, profesjonsspråk, faginnhold

Research over several decades indicates that teachers use an informal and colloquial language when talking about teaching. This paper discusses what a professional language about mathematics teaching can look like, why a professional language about mathematics teaching is important, and how a shared professional language can be developed. A shared professional language is discussed by describing central aspects of teaching, ethically justifiable descriptions of the students, and a technical vocabulary for describing the mathematical content.

Keywords: Mathematical teaching, profession, professional language, mathematical content
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon