Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}
Nordic Studies in Education
{{article.articleTitle}}
{{article.articleSubTitle}}
Vitenskapelig publikasjon
av , & {{contributor.name}}
Publisert {{article.publishDate}} (Side {{article.pageFrom}}-{{article.pageTo}}) (Side {{article.pageFrom}})
Vis flere
Nordic Studies in Education formidler artikler, informasjon og debatt om aktuelle pedagogiske spørsmål i Norden. Fra 2018 ble tidsskriftet publisert som e-only, i digital versjon på Idunn. Fra nr. 1/2020 utgis ikke tidsskriftet av Universitetsforlaget lenger.

Gjennom forskningsartikler og levende debatt, og gjennom informasjon om aktuelle faglige spørsmål, presenteres pedagogiske problemstillinger fra ulike samfunnsvitenskapelige og historisk-filosofiske synsvinkler.

Tidsskriftet er en kilde til informasjon om de ulike forskningsmiljøene og et Hvem-Hva-Hvor for publikasjoner, konferanser og andre arrangementer.

Nordic Studies in Education utgis i samarbeid med Nordisk Forening for Pedagogisk Forskning (NFPF), og retter seg mot pedagoger og forskere, og andre med interesse for pedagogikkfaget.

Nordic Studies in Education kommer ut fire ganger i året og tar imot bidrag på skandinaviske språk samt engelsk.

KVALITETSVURDERING
Tidsskriftet praktiserer «dobbelt blind» fagfellevurdering, hvor verken fagfellene eller forfatteren kjenner hverandres identitet. I tillegg vurderes artiklene av redaksjonen, og endelig avgjørelse om publisering foretas av ansvarlig redaktør.

INDEKSERING
Tidsskriftet er indeksert og søkbart i følgende baser:
 • Scopus
 • Norart
 • ERIH PLUS
 • SHERPA/RoMEO
 • Google Scholar
 • Primo Central Index (Ex Libris) / Oria
 • The Summon Service (ProQuest)
 • Ebsco Discovery Services
 • WorldCat Lokal (OCLC)
Tidsskriftet er godkjent som vitenskapelig publiseringskanal på nivå 1 hos NSD – Norsk senter for forskningsdata (for Norge og Sverige), i Uddannelses- og Forskningsministeriets autorasjonsliste for serier (Danmark) og i Publikationsforum (Finland).

Fra og med 1. januar 2020 utgis NSE av Cappelen Damm Akademisk. Tilgjengelig her.
Redaktør
Professor Herner Sæverot, Western Norway University of Applied Sciences

Redaksjonssekretær
Høgskolelektor Dziuginta Baraldsnes, Western Norway University of Applied Sciences

Kontakt redaksjonen

Redaksjonsgruppe

Danmark
John B. Krejsler, The Danish School of Education, Aarhus University
Tel: (+45) 871 63 835
Christian Ydesen, The Danish School of Education, Aarhus University
Tel: (+45) 994 02 320

Finland
Anna Slotte, University of Helsinki
Tel: (+358) 29 41 40 972
Satu Perälä-Littunen, University of Jyväskylä
Tel: (+358) 408 053 770

Island
Michael Dal, University of Iceland
Tel: (+354) 5 25 5538

Norge
Elisabeth Bjørnestad, Oslo and Akershus University College of Applied Sciences
Tel: (+47) 22 45 20 55
Gry Paulgaard,Gry Paulgaard, UiT - The Arctic Univeristy of Norway 
Tel: (+47) 77 64 66 15

Sverige
Robert Thornberg, Linköping University
Tel: (+46) 13 28 21 18 
Eva Hultin, Södertörn University
Tel: (+46) 70 44 51 906
Nordic Studies in Education er et abonnementsbasert tidsskrift som utgis under modellen «grønn» åpen tilgang (open access). Det betyr at Universitetsforlaget tillater forfattere å arkivere sin artikkel i åpne institusjonelle arkiv (egenarkivering) eller på eget eller arbeidsgivers nettsted, i den versjon og det format som ble godkjent av tidsskriftets redaksjon (akseptert versjon), og etter at artikkelen er publisert (uten forsinkelse).

Forlaget oppfordrer forfattere til å ta vare på den endelige versjonen av artikkelen som ble sendt redaksjonen for publisering, da denne vil være nærmest opp til versjonen som publiseres på Idunn. Forfattere som ønsker det, kan henvise til sin artikkel i endelig versjon ved å oppgi lenke til denne på Idunn.

Alt innhold i tidsskriftet publiseres i overenstemmelse med bestemmelser gjengitt i Avtale om normalkontrakt for faglitteratur i tidsskrift av 10. november 2010 mellom Den norske Forleggerforening og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Avtalen kan leses i sin helhet på http://www.nffo.no.

Artikler gjengitt i tidsskriftet vil bli lagret og gjort tilgjengelig på Universitetsforlagets database for elektronisk distribusjon av tidsskrifter, Idunn.

Når en artikkeltekst aksepteres for publisering av tidsskriftets redaksjon forutsettes følgende:
 • At forfatter aksepterer bestemmelsene i nevnte normalkontrakt
 • At forfatter er innforstått med at forlaget forvalter retten til offentliggjøring og spredning av artikkelen og at forlaget skal kontaktes før forfatter inngår avtale med tredjepart om tilleggspublisering.
 • At forfatter ved tilleggspublisering gjør oppmerksom på hvor artikkelen opprinnelig er publisert, og i henhold til gjeldende praksis for kreditering. 
Nordic Studies in Education is no longer published by Scandinavian University Press, and does not receive new submissions here.

Sist publiserte

Mest lest siste 30 dager

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon