Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}
Nordisk poesi
Nordisk poesi. Tidsskrift for lyrikkforskning
Scandinavian Poetry. Journal of Poetry Research

Nordisk poesi er et vitenskapelig tidsskrift spesielt knyttet til lyrikk som diktart og tar for seg lyrikk fra alle de nordiske land, dvs. lyrikk skrevet på dansk, svensk, islandsk, færøysk, norsk og finsk. I Norden som region skrives det imidlertid lyrikk også på en rekke andre språk – bl.a. samisk, grønlandsk samt ulike innvandrerspråk – og også denne lyrikken er emne for tidsskriftet. Både skriftlyrikk og ulike former for muntlig lyrikk er naturlige studieobjekter i tidsskriftet, inklusive sanglyrikkens ulike former. Alle litteraturhistoriske epoker er aktuelle for tidsskriftet, og lyrikkteori er også et sentralt område.

Målgruppen for tidsskriftet er studenter og forskere som arbeider med lyrikk i og fra de nordiske landene enten det er innenfor nordisk litteraturvitenskap, allmenn litteraturvitenskap, musikkvitenskap, m.v. Tidsskriftet henvender seg også til forskere og studenter innenfor de nordiske landenes lærer- og lektorutdannelser.

Tidsskriftet publiserer vitenskapelige artikler og bokanmeldelser på norsk, svensk, dansk og engelsk, og utgis med åpen tilgang.

Alt innhold i tidsskriftet publiseres under vilkårene for Creative Commons-lisensen Navngivelse-IkkeKommersiell 4.0 Internasjonal (CC-BY-NC 4.0). 

Nordisk poesi utgis av Universitetsforlaget i samarbeid med Høgskolen i Innlandet og kommer med to utgaver årlig. Tidsskriftet mottar støtte fra Nordisk publiseringsnemd (NOP-HS).
Redaktører

Professor Ole Karlsen, Høgskolen i Innlandet ole.karlsen@hihm.no
Lektor Louise Mønster, Aalborg Universitet louise@cgs.aau.dk
Førsteamanuensis Hans Kristian Rustad, Høgskolen i Innlandet hans.rustad@hihm.no

Redaksjonssekretær

Universitetsbibliotekar Karianne Hagen nordiskpoesi@hihm.no

Redaksjonsråd

Professor Joachim Schiedermair, Universitetet i Greifswald, Tyskland
Professor Peter Stein Larsen, Aalborg Universitet, Danmark
Professor, dr. Derek Attridge, University of York, Storbritannia
Universitetslektor, Ph.d. Karin Nykvist, Lunds universitet, Sverige
Litteraturkritiker og forfatter, Ph.d. Tatjana Brandt, frilanser, Finland

Redaksjonens e-post: nordiskpoesi@hihm.no

Sist publiserte tidsskrifter

Mest leste artikler

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon