Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Straff, risiko og omdømme

– en sammenliknende analyse av kriminalomsorgens strategidokumenter
Professor, Institutt for kriminologi og rettssosiologi, Universitetet i Oslo
Førsteamanuensis, Institutt for sosiologi og sosialt arbeid, Universitetet i Agder

Kriminalomsorgen har ansvar for å gjennomføre straffene som domstolene foreskriver, med unntak av de rene pengestraffene. I denne artikkelen utsetter vi kriminalomsorgens ferske virksomhetsstrategi for kritisk nærlesning. Utgangspunktet vårt er spenningen som oppstår når en offentlig etat som er relativt usynlig, går aktivt ut og forsøker å formidle sine målsetninger og selvforståelse. Vi sammenlikner strategiteksten med to slike tekster kriminalomsorgen har publisert tidligere, i henholdsvis 2004 og 2014, og analyserer alle tre i lys av de siste to tiårs straffepolitiske hovedlinjer og fokusskifter.

The Correctional Service is responsible for carrying out the penal sanctions meted out by the Courts, with the exception of monetary sanctions. In this paper, we analyse the Correctional Serviceʼs recently published corporate strategy. Our point of departure is the tension that arises when a relatively ‘invisibleʼ government agency tries to communicate its aspirations and self-understanding to a broader audience. We compare this text with two other similar strategy texts previously published in 2004 and 2014, and analyse all three texts in light of the main tendencies and shifts in penal policy over the last two decades.

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon