Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Restriktiv eller selektiv?

– Innvandringspolitikkens ulike ansikter
Seniorforsker, By- og regionforskningsinstituttet NIBR, OsloMet – Storbyuniversitetet

Norsk innvandringspolitikk blir mer selektiv, ikke bare mer restriktiv: flukt- og familieinnvandring strammes inn, mens arbeidsinnvandring fra utenfor EØS fasiliteres. Norge er med i en internasjonal «kamp om de beste hodene» mens man spiller svarteper med asylsøkere. Artikkelen utforsker utformingen av den motstridende politikken, ved at arbeidsinnvandring skilles ut fra innvandringspolitikken med administrativ frakobling og politisk differensiering. Avslutningsvis diskuteres normative implikasjoner.

Norwegian immigration policy is increasingly selective, not only restrictive: asylum and family migration are both restricted, while non-EEA labor migration is facilitated. Norway is part of an international race for talent and a race to the bottom on asylum. The article examines policy development and the decoupling of labor migration policy at different levels. It ends with a discussion of normative implications.

Key words: Immigration policy, labor migration, family migration, asylum
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon