Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Livsmestring og selvutvikling i KRLE

– tar faget en subjektiv vending?
Førsteamanuensis, Institutt for kultur, religion og samfunnsfag, Universitetet i Sørøst-Norge
Stipendiat, Institutt for kultur, religion og samfunnsfag, Universitetet i Sørøst-Norge

Læreplanene for grunnskolen endres igjen i år, og det nye tverrfaglige temaet livsmestring har skapt debatt. Denne artikkelen fokuserer på KRLE-faget, som har blitt endret mye de siste tjue år i takt med endringer i livssynsmangfoldet og religionens rolle i samfunnet. Vi stiller spørsmålet om faget nå tar en subjektiv vending i retning av livsmestring og selvutvikling – i tråd med postmoderne religiøsitet og pedagogiske strømninger som vektlegger at elevene selv skaper mening og kunnskap.

The Norwegian school curriculum is changing again, and the new interdisciplinary topic, life skills, has stirred debate. This paper focuses on the subject of religious education, which has seen big changes in the last two decades related to the pluralization and secularization of society. We ask whether this subject is taking a subjective turn towards life skills and self-development – as in postmodern religiosity and pedagogical trends emphasizing that students themselves create meaning and knowledge.

Key words: Religious education, life skills, subjective turn, pedagogy
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon