Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Arkitektur som offentlig kunstform

– Opprør!
Førsteamanuensis, Institutt for arkitektur og teknologi, NTNU

FNs bærekraftmål nummer 11.4 er som følger: «Gjøre byer og bosettinger inkluderende, trygge, motstandsdyktige og bærekraftige». I dag ser det likevel ut til at bygningsindustrien har mistet stedets betydning av syne; forståelsen for stedets konkrete og sansbare kvaliteter har langt på vei gått tapt. Hvordan er det mulig å bøte på den tapte stedsforståelsen i utdanningen av arkitekter, og i samfunnet generelt? 

UN sustainability goal number 11.4 is as follows: "Strengthen efforts to protect and safeguard the world's cultural and natural heritage." This is also central in the work of the NGO Habitat Norway. Today the global construction industry seems to have lost sight of the importance of place - of the concrete, qualitative and sensational characteristics. What does this mean for the education of architects, and for architectural output?

Key words: architecture, collective art, shift, mindset, sustainability
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon