Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Kjøtt, fremmedgjøring og fornektelse

Postdoktor ved Senter for utvikling og miljø (SUM), Universitetet i Oslo.
Førsteamanuensis ved Senter for utvikling og miljø (SUM), Universitetet i Oslo.

I denne artikkelen diskuterer vi hvordan norske forbrukere og borgere er fremmedgjort fra prosessen der dyr blir kjøtt. Fremmedgjøringen gjør seg gjeldende langs tre akser – den geografiske, den sosiale og den kulturelle – og gjør at vi har blitt avsosialisert fra ideen om at vi dreper dyr for å spise dem. Ubehaget ved denne tanken fører til ulike fornektelsesstrategier, og bevisstheten om at maten vi spiser har vært et dyr, blir borte.

In this article, we discuss how Norwegian citizens and consumers have become alienated from the process in which animals become meat. This alienation can be observed in geographical, social and cultural spheres, and its result is a socialization that negates the idea that we kill animals to eat them. To think about meat-eating is disconcerting to us, so awareness and knowledge about the role of animals in meat production is therefore disguised and denied.

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon