Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Game of Trond

– en slagmark i kampen om #metoo
Samfunnsgeograf (PhD)
Professor ved Institutt for journalistikk og mediefag, OsloMet – Storbyuniversitetet

Artikkelen analyserer mediedebatten om Giske-saken fra 7. februar til 25. april 2019, rundt Trond Giskes politiske comeback etter varslingssakene mot ham vinteren 2017/2018. Sentralt i debatten er den såkalte «dansevideoen» fra Bar Vulkan og VGs dekning av saken. Artikkelen argumenterer for at Giske-saken er en slagmark i kampen om #metoo, og at sakens sprengkraft skyldes en mangel på felles kjøreregler om både hvordan seksuell trakassering skal forstås, politiske sanksjoner for regelbrudd og presseetiske prinsipper i trakasseringssaker.

The article analyzes the Norwegian media debate about the so-called ‘Giske case’ from February 7 to April 25, 2019, which emerged around Trond Giske’s political comeback after several #metoo allegations. Central to the discussions is the so-called ‘dance video’ from Bar Vulkan, and the newspaper VG’s coverage of the incident. The article argues that the Giske case is a battleground for broader conflicts around #metoo. The major controversy is caused by a lack of common norms for assessing sexual harassment, political sanctions for rule violations, and press ethical principles in harassment cases.

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon