Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Den katolske overgrepskrisen – feilslått håndtering av et akutt problem

Professor emeritus, Universitetet i Agder

Denne artikkelen redegjør for katolske presters seksuelle mishandling av barn og unge. Overgrepenes omfang, karakter og årsaker vektlegges – samt kirkens uholdbare håndtering av problemet. Krisen har røtter i en kultur hvor vern av kirkens omdømme overskygger hensynet til ofrene. Forsøk på å rydde opp har så langt vært utilstrekkelige.

This essay examines the sexual exploitation of minors by Catholic priests. The range, nature and causes of the abuse are emphasized – as well as the church’s deficient handling of the problem. The crisis is grounded in a culture where protection of the reputation of the church eclipses care for the victims. Efforts to rectify the situation have so far been inadequate.

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon