Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Muhajirat-fenomenet: Hvordan ble kvinner fra Europa rekruttert til ISIL, og hva var deres rolle i Kalifatet?

Professor i midtøstenstudier ved Universitetet i Oslo

Den ekstreme islamistorganisasjonen «Den islamske staten» som ble etablert under den syriske borgerkrigen, tiltrakk seg et stort antall sympatisører og frivillige fra hele verden, også kvinner. Fra Europa reiste anslagsvis 1000 kvinner til Syria og Irak for å slutte seg til «Kalifatet» som gruppen etablerte i 2014, noe som representerte en kvinnelig «utvandring til jihad» uten historisk sidestykke. Denne artikkelen forsøker å svare på hvorfor såpass mange europeiske kvinner reiste og hva deres rolle var i «Den islamske staten».

The Islamic State, an extremist Islamist organization established during the Syrian civil war, attracted a large number of sympathizers and volunteers, including women, from around the world. An estimated 1,000 female volunteers from Europe left for Syria or Iraq and became part of «the Caliphate», established by the group in mid-2014, representing an historically unprecedented female «emigration to jihad». This article seeks to explain why so many European women traveled to «the Caliphate» and what roles they assumed or were given in the Islamic State

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon