Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Den kritiske fasen

– aksjonsforskning og kunnskapsutvikling
Pensjonert forsker FHI

Med utgangspunkt i Aud Korbøls «Den kritiske fase», drøfter artikkelen endringer i forskerrollen og forutsetningene for kunnskapsutvikling. Som i annen aksjonsforskning på den tiden, lå forskerens lojalitet primært hos de utforskede, og rammebetingelsene for kunnskapsutvikling var ikke de beste. Dagens stipendiater forsker under helt andre forhold, og systemet er effektivt i den forstand at det produserer forskning og forskere. Spørsmålet er om vi har mistet noe på veien.

The book The Critical Phase, written by Aud Korbøl with Arnfinn Midtbøen, opens a window into Norwegian social science in the early seventies. Important changes appear both in the role of researcher and the production of knowledge. As in other action research at that time, the researcher’s loyalty was primarily with the weak and vulnerable. Today’s young researchers work under very different conditions, and the system is effective in the sense that it produces research and researchers. The question is whether something is lost along the way.

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon