Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Kriminalitetskontroll eller sikkerhetspolitikk?


Postdoktor, Institutt for kriminologi og rettssosiologi, Universitetet i Oslo

Kriminalitetskontroll og sikkerhetspolitikk glir stadig mer over i hverandre, både når det gjelder retorikk og arbeidsmetoder. For å forstå hvorfor fenomener som tidligere kunne bli behandlet som nasjonale politisaker og kriminalitet i dag blir definert som sikkerhetsproblemer, kan det være nyttig å ta i bruk perspektiver utviklet innenfor kritiske sikkerhetsstudier. I denne artikkelen vil jeg se nærmere på tre slike perspektiver: det narrative, som omhandler sikkerhet og språk; det praktiske, som omhandler sikkerhet og handlinger; og det materielle, som omhandler sikkerhet og ting.

Crime control and security policy are overlapping in new ways, whether this concerns how problems are thought about and explained, or the practices and tools to tackle them. This article develops an analytical as well as a methodological argument: it analyses a changing security landscape, and illustrates these changes with examples from international and Norwegian counter-terrorism politics. At the same time it shows what critical security studies can offer to study this development.

Keywords: Security policy, fight against terror, critical security studies, method
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon