Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Kulturell reproduksjon eller endring? - Småbarnsmødre med innvandringsbakgrunn og arbeid

marjan.nadim@samfunnsforskning.no

Forsker 2 ved Institutt for samfunnsforskning

Nå som barna av innvandrerne i Norge står på terskelen av voksenlivet, er et sentralt spørsmål i hvilken grad de vil videreføre de familiepraksisene og -idealene som har kjennetegnet deres foreldres familieliv. Kulturelle forestillinger om kvinners deltagelse i arbeid og omsorg for barn blir ikke nødvendigvis overført fra innvandrergenerasjonen til etterkommerne, men kan bli utfordret og omfortolket på måter som støtter opp under småbarnsmødres deltagelse i arbeid.

A pertinent question as the children of immigrants in Norway are coming of age is whether they will reproduce the gender-complementary practices and ideals of the immigrant generation, which often include strong expectations that women should prioritise family obligations over the pursuit of paid work. But the immigrant generation’s family practices and cultural conceptions of gender, work, and childcare are not merely passed on to the second generation;  rather they are challenged and reinterpreted in ways that support mothers’ participation in paid work. In a context like the Norwegian, which strongly supports women’s participation in paid work as mothers of young children – both culturally and institutionally – there is a potential for substantial generational change in how the second generation practices and makes sense of women’s work and childcare.

Keywords: second generation, work-care practices, cultural change, Norway

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon