Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Sisyfosarbejde og Potempkin kulisser: Kinas kamp mod korruption

peter_buskov@hotmail.com

Laurits Andersens Kina Stipendiat

johannsen@ps.au.dk

Lektor, Institut for Statskundskab, Business and Social Sciences, Aarhus Universitet

I forbindelse med lederskiftet i Kina ved den 18. partikongres advarede den afgående Generalsekretær for Kinas Kommunistiske Parti Hu Jintao kraftigt mod at lade stå til i kampen mod korruption. Den nye Generalsekretær Xi Jinping gik så langt, som at forudse partiets og statens undergang, hvis udviklingen ikke ændres. Kina er et af verdens mest korrupte lande, og på trods af strenge straffe, store kampagner og en massiv investering i anti-korruptionsagenturer er koden ikke knækket. Korruption vedbliver med at være på et højt niveau, og der er ingen tegn på, at situationen bedres – selv hvis de ledende kræfter i landet holder dundertaler.

China’s Fight against Corruption

Systemic corruption is consider particularly problematic in an anti-corruption perspective as it has a deeper effect upon trust and norms of right and wrong than merely individual corruption. This increases the risk of social unrest and protests against the polity. This is the risk that China confronts when anti-corruption policies cannot be carried out independently from the interest of the Communist Party. The article finds evidence of systemic corruption and social unrest. The article reviews anti-corruption efforts and find that the monopoly on power by the Communist party is a severe restriction for effective polices. The parallel state structure mirrored by the party and state at each administrative level hinders detection and the fear of losing the monopoly on power blocks civilian initiatives that otherwise could generate transparency and independent control.

Keywords: China, systemic corruption, anti-corruption policy
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon