Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}
Leder
(side 353-354)
av Cathrine Holst
(side 355-366)
av Berit Bringedal & Oddgeir Osland
Sammendrag

Et sentralt problem i norsk helsevesen er at vi benytter ressurser på tiltak som har liten eller ingen effekt. Det tankemessige grunnlaget for slike feil-prioriteringer er kombinasjonen av gode hensikter, søken etter bekreftelse og plikten til handling. En annen tilnærming, motivert av antikkens legeethos, vil innebære andre – og bedre – prioriteringer.

(side 367-378)
av Synnøve Skarsbø Lindtner
Sammendrag

Med sin ukebladinspirerte innpakning og fokus rettet mot kvinners hverdagslige og personlige problemer, lyktes det feministiske bladet Sirene i å politisere et stort antall norske kvinner på 1970-tallet. Innenfor kvinne-bevegelsen fantes det imidlertid ulike syn på hva det politiske dreide seg om, og for mange var Sirenes politiske profil ikke politisk nok.

(side 379-388)
av Kristian Berg Harpviken & Inger Skjelsbæk
Sammendrag

Det virker tilslørende når utenriksminister Jonas Gahr Støre hevder at det er harmoni mellom freds- og sikkerhetspolitikk. Norge har egne interesser og må selvfølgelig sikre disse, men en troverdig fredspolitikk krever et avklart etisk fundament.

(side 389-400)
av Per Mangset, Mari Torvik Heian & Knut Løyland
Sammendrag

Å fjerne lavinntektsproblemet blant kunstnere har vist seg vanskelig. På kunstfeltet danner det seg stadig en reservearmé av arbeidsløse eller undersysselsatte kunstnere. Men ser vi på feltet som helhet, kan dette også ha positive effekter.

Essay
(side 401-410)
av Thorgeir Storesund Kolshus
Fremragende
Portrett
(side 421-428)
av Willy Pedersen
Kommentar
(side 430-436)
av Roar Høstaker
Rapport
(side 437-442)
av Arne Jon Isachsen
Debatt
(side 447)
av Willy Pedersen
(side 450-451)
av Christer Gulbrandsen
(side 451)
av Tore Nedrebø
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon