Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}
Norsk Litteratur­vitenskapelig Tidsskrift
Norsk Litteraturvitenskapelig Tidsskrift (NLvT) er Norges eneste tidsskrift for allmenn litteraturvitenskap. Det er spesielt innrettet mot litterære analyser og teoretiske artikler av allmenn litteraturvitenskapelig interesse, og bringer anmeldelser av aktuell norsk, nordisk og internasjonal faglitteratur. Tidsskriftet har egne avdelinger for bokessays og litteraturvitenskapelige eller fagpolitiske debattinnlegg. Bare originalbidrag på norsk eller et annet skandinavisk språk tas inn, men også skandinavisk-skrivende forfattere fra land utenfor Norden er velkomne til å sende inn artikler.

NLvT praktiserer ordning med fagfellevurdering av alle faglige bidrag (artikler, bokessays), og er et nivå 1-tidsskrift.

Tidsskriftet ønsker å bidra til kommunikasjon og diskusjon litteraturforskere imellom, uavhengig av fag- og institutt-tilknytning. Det henvender seg samtidig både til estetiske filosofer og forskere innenfor andre estetiske disipliner og til studenter og allment litteraturinteresserte lesere.

Norsk litteraturvitenskapelig Tidsskrift utgis av Universitetsforlaget med støtte fra Norges forskningsråd og utkommer med to nummer i året.

Fra og med 2017 utgis tidsskriftet med åpen tilgang (open access).
Redaktører
Britt Andersen (ansvarlig red.)
Anders Kristian Strand
Ragnhild Evang Reinton

Redaksjonssekretær
Cathrine Bjerknes

Redaksjonsråd
Kjersti Bale, Universitetet i Oslo
Rolf Gaasland, Universitetet i Tromsø
Anna Forssberg Malm, Göteborgs Universitet
Toril Moi, Duke University
Ingrid Nielsen, Universitetet i Bergen
Frederik Tygstrup, Københavns Universitet
Hans H. Hauge, Aarhus Universitet
Dag Heede, Syddansk Universitet

Redaksjonens adresse:
Institutt for nordistikk og litteraturvitenskap
NTNU
7491 Trondheim

Sist publiserte tidsskrifter

Mest leste artikler

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon