Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Nanoporøse materialer – Hva er spesielt med nano‑ingenting?

Pascal D.C. Dietzel (f. 1971) er professor i uorganisk nanokjemi ved Universitetet i Bergen og ansvarlig for emnene NANO200 Nanoprosessar og nanomaterial og KJEM244 Nanokjemi. Han forsker på nanoporøse materialer som egner seg i adsorpsjons- og separasjonsprosesser, som katalysatorer, sensorer og funksjonelle materialer i energirelaterte anvendelser. Han studerte kjemi ved Universitetet i Bonn, Tyskland, og gjennomførte sitt doktorgradsprosjekt ved Max-Planck Institutt for Faststofforskning i Stuttgart. Deretter flyttet han til Norge hvor han jobbet i SINTEF Materialer og Kjemi, Oslo, i 7 år før han tiltrådte stillingen i Bergen.

  • Side: 159-174
  • Publisert på Idunn: 2012-06-25
  • Publisert: 2012-06-25
De fleste av oss forbinder nanovitenskap og -teknologi med at noe er blitt gjort veldig, veldig lite. Så lite, faktisk, at egenskapene er vesentlig annerledes enn om den samme partikkelen eller stru ...
NOK 99,-
Kjøp digital artikkel
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon