Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Nanokolloidar som verkty for å betra distribusjon av legemiddel

Lars Herfindal (f. 1973) er Dr. Scient. (2006) ved Institutt for Biomedisin, Universitetet i Bergen, og jobbar med å utviklar nanokolloidar for levering av stoff med uheldig farmakokinetikk, og for målretta behandling av kreftceller. Fokuset for forskinga er betring av behandling av akutt myelogen leukemi. Prosjektet er finansiert frå Helse Vest, og Herfindal har fått opplæring i utvikling av nanokolloidar ved laboratoriet til Dr. Gillian Barratt ved fakultet for farmasi, Universitet i Paris (11-sør).

Ida Mostrøm Nilssen (f. 1987) og Silje Milankovic (f. 1982) er masterstudentar i farmasi, og jobbar med målretta behandling av leukemi, og distribusjon av nanokolloidar i kroppen etter intravenøs injeksjon.

Ida Mostrøm Nilssen (f. 1987) og Silje Milankovic (f. 1982) er masterstudentar i farmasi, og jobbar med målretta behandling av leukemi, og distribusjon av nanokolloidar i kroppen etter intravenøs injeksjon.

Moderne farmasøytisk forsking handlar sjølvsagt mykje om å utvikla nye legemiddel. Men like viktig er det å utvikla system som får legemidla fram til dei sjuke delane av kroppen, utan å skada dei fr ...
NOK 99,-
Kjøp digital artikkel
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon