Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Keramiske nanopartikler for bedre brenselceller

Hanna Tikkanen (f. 1981) disputerte den 27. april 2012 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen, over avhandlingen «Cost-Effective and Environmentally Friendly Methods for the Fabrication of Solid Oxide Fuel Cells». Doktorgradsprosjektet hennes har omfattet syntese av keramiske nanopartikler og bruk av disse for å oppnå mer effektive brenselceller.

Crina Suciu (f. 1976) er forsker ved CMR Prototech hvor hun arbeider med teknologi for fastoksid brenselceller (SOFC). Hun fikk sin doktorgrad ved Universitetet i Bergen innen syntese av nanopartikler av keramiske oksider i 2007. Hun ble tildelt Hydrogenprisen for 2010 av Norsk hydrogenforum for sitt arbeid for effektiv og miljøvennlig framstilling av nanopartikler. Crina er fra 2012 ansatt som amanuensis-II ved Universitetet i Bergen.

  • Side: 142-153
  • Publisert på Idunn: 2012-06-25
  • Publisert: 2012-06-25
Nanopartikler blir møtt med stor interesse innen brede anvendelsesområder som medisin, informasjonteknologi, energiteknologi, materialproduksjon, instrumentering, matvareteknologi, vannrensing, milj ...
NOK 99,-
Kjøp digital artikkel
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon