Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Rødlista som biodiversitetsverktøy

(f. 1948) Dr. philos fra Universitetet i Tromsø (2000) og tidligere Cand. Real. fra Universitetet i Bergen. Arbeider nå med marint miljø ved Norsk institutt for vannforskning (NIVA). Hovedarbeidsfelt er marine bunndyrsamfunn med vekt på faunistikk, økologi og effekter av miljøpåvirkninger. Han arbeider også med taksonomi hos gruppen flerbørstemark. Ved utarbeidelsen av nye norske rødlister har han ledet arbeidet innen flere grupper av marine virvelløse dyr.

  • Side: 242-252
  • Publisert på Idunn: 2011-01-04
  • Publisert: 2011-01-04
De fleste kjenner til begrepet rødliste og har en oppfatning om at dette er en fortegnelse over arter som på en eller annen måte er truet. Store rovdyr, sel og hval, afrikanske antiloper og sjeldne ...
NOK 99,-
Kjøp digital artikkel
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon