Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Superorganismer fra insektenes verden

(f. 1931) er professor emeritus og var ansatt ved Biologisk institutt, UiO. Han har undervist om insekter og andre virvelløse dyr og skrevet en rekke vitenskapelige og populærvitenskapelige artikler og bøker. Hans forskningsvirksomhet omfattet tilpasning til kulde og tørke hos midd, spretthaler og insekter, bl.a. med arter fra norske og tropiske høyfjell, Antarktis og Svalbard. Sømme var redaktør av Norwegian Journal of Entomology gjennom en årrekke.

  • Side: 122-132
  • Publisert på Idunn: 2010-07-02
  • Publisert: 2010-07-02
Insektene har en meget lang, evolusjonell historie. De første insekter med vinger opptrådte for mer enn 400 millioner år, og evolusjonen tok et stort steg med utviklingen av sosiale insekter noen hundre millioner år s ...
NOK 99,-
Kjøp digital artikkel
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon