Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Om lus og menn. Kan lopper og lus være nyttige?

(f. 1971) er biofysiker utdannet i Vilnius, Litauen. I 2001 ble hun medlem av gruppen til Prof. Johan Moan (Norge). Hennes forskningsaktivitet er fokusert på fotodynamisk terapi og på fotobiologien av folsyre. Hun forsvarte sin doktorgrad ved Universitetet i Oslo i 2007, og fortsetter nå sine fotobiologi studier som postdoc i den samme gruppen. Hun har publisert 44 vitenskapelige artikler.

(f. 1944) er forsker ved Radiumhospitalet og professor II ved Fysisk Institutt, Universitet i Oslo, medlem av Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab og av Det Norske Videnskaps-Akademi. Mer spesifikt har han arbeidet med karsinogenese, fotodynamisk terapi, kreft-epidemiologi, og fotobiologien av folsyre og vitamin D. Moan har publisert mer enn 400 internasjonale vitenskapelige artikler og mange populærvitenskapelig artikler. Han har fått både Bergesenprisen og Birkelandprisen.

  • Side: 161-162
  • Publisert på Idunn: 2010-07-02
  • Publisert: 2010-07-02
Genetiske studier av lus kan hjelpe oss med å finne svar på spørsmål vi kan stille om vår tidlige historie.
NOK 99,-
Kjøp digital artikkel
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon