Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Uten «de andre», ingen ting som helst

Professor, Institutt for sosialantropologi, UiB

Olaf H. Smedal er professor ved Institutt for sosialantropologi, Universitetet i Bergen, og tidligere redaktør av Norsk Antropologisk Tidsskrift. Til sammen fire års feltforskning har resultert i Order and Difference (1989), doktoravhandlingen «Making place» (1994) og en serie artikler om sosial organisasjon, slektskap, språk, verdihierarki og estetiske uttrykk blant to etniske grupper i Indonesia. Smedal redigerte, med Finn Sivert Nielsen, Mellom himmel og jord. Tradisjoner, teorier og tendenser i sosialantropologien (2000) og skrev innledningskapitlet til Blod – tykkere enn vann? (S. Howell og M. Melhuus, red., 2001), en bok om slektskap i Norge. Sammen med Knut M. Rio redigerte han Hierarchy. Persistence and Transformation in Social Formations (2009). Han arbeider for tiden med migrasjonsprosesser i Indonesia og med lokale virkninger av de massive politiske og økonomiske endringene i landet siden president Suhartos fall i 1998.

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon