Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Terapolva-effekten - Om postkolonial antropologi og prekære relasjoner

Professor, Sosialantropologisk institutt, UiO

m.e.lien@sai.uio.no

Marianne Elisabeth Lien er professor i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo. Hun er interessert i dagligdagse fenomen i eget samfunn, som matvaner, forbruk og markedsføring. I de senere år har hun også studert biomigrasjon, natur og domestisering, med fokus på akvakultur. I 2015-2016 leder hun en forskningsgruppe ved Senter for Grunnforskning under temaet: Arctic Domestication in the Era of the Anthropocene. Hun har blant annet utgitt Marketing and Modernity (1997), Likhetens Paradokser (med H. Lidén og H. Vike 2001), The Politics of Food (med B. Nerlich, 2004) og Holding Worlds Together (med M. Melhuus 2007). Hennes nyeste bok er Becoming Salmon; Aquaculture and the Domestication of a Fish, som kommer på University of California Press i 2015.

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon